Misja

Witam

Krzysztof Zamczyk właściciel portalu Wiem Co Gotuję, pasjonat gotowania, odkrywca smaków i tajemnic sztuki kulinarnej. Niestrudzony rzemieślnik sztuki gotowania i obrońca dobrego smaku. 

Podróż kulinarną rozpocząłem w 1993 roku, przekraczając progi kieleckiej szkoły gastronomicznej i od tego czasu kontynuuję każdego dnia,  niestrudzenie zdobywanie wiedzy o żywieniu i produktach spożywczych oraz poszerzam swoje umiejętności kulinarne. Przez lata pracy przeszedłem wszystkie etapy w hierarchii zawodu kucharz, od praktykanta po właściciela lokalu gastronomicznego. Czas poświęcony na naukę zawodu i odkrywanie sposobu łączenia smaków i aromatów, uważam za najlepszy w swoim życiu. Radość gotowania, możliwość dzielenia się wiedzą i umiejętnościami z innymi ludźmi daje mi niesamowitą energię i chęć do życia. 

Dziś, chcę podzielić się z Tobą swoją wiedzą i umiejętnościami, razem ze swoim zespołem ekspertów, stworzyłem portal Wiem Co Gotuję. 

Dziękuje Ci za czas, który poświęciłeś, aby przeglądać materiały na naszym portalu, dokładamy wszelkich starań, aby treść i zakres wiedzy, którą oferujemy, była dla Ciebie maksymalnie satysfakcjonująca.

Naszą misją jest przybliżenie tematów związanych z savoir-vivre kulinarnym, wiedzą na temat produktów spożywczych, zdrowym stylem życia i radością, którą niesie gotowanie. Przekazujemy swoją wiedzę i doświadczenie, aby pomagać innym w uzyskaniu wspaniałych efektów, których nie powstydziliby się najlepsi szefowie kuchni na świecie.Musimy jednak pamiętać, że dobry kucharz powinien byś nie tylko artystą, który posiada wrodzony dar do komponowania potraw, lecz też każdy kuchmistrz przyzna, że u podstaw sukcesu w kuchni leży również solidna wiedza z zakresu zasad żywienia, organizacji pracy w kuchni, metod prawidłowego przechowywania i przygotowania żywności. Praca w kuchni na co dzień udowadnia że  sam talent i twórcza inwencja to nie wszystko.

Księgarskie półki uginają się pod ciężarem rozmaitych poradników i książek kucharskich, dotychczas jednak brakowało fachowego opracowania tematów, które poruszamy na naszym portalu.

Na naszym portalu znajdziecie Państwo wiele cennych i praktycznych wskazówek ułatwiających pracę w kuchni oraz pozwalające na rzetelne rozeznanie się w produktach spożywczych, zarówno tych popularnych jak i mniej znanych.

Karta, na której się Państwo teraz znajdujecie jest w przygotowaniu, prace nad nią potrwają jeszcze kilka miesięcy, ale chcemy przygotować coś wyjątkowego, profesjonalnego i powodującego, że czas spędzony w kuchni stanie się łatwy i przyjemny.

Wkrótce udostępnimy coś, co zmieni Twoje życie na lepsze.

Pozdrawiam 

Krzysztof Zamczyk