Polewa czekoladowa

Opis: 

Składa się z rozpuszczonej czekolady, masła, esencji waniliowej i cukru pudru.

Zdjęcie: 

polewa czekoladowa

Pochodzenie i dzieje: 

Lukry, polewy i kremy były stosowane odkąd zaczęto robić wypieki, a na początku słodzono je miodem.

Zakup i przechowywanie: 

Najczęściej robi się je wdomu, ale niektóre z nich można kupić.

Wartość odżywcza: 

Dobre źródło witainy A, dość dobre fosforu.

Porcja: 

40 g

Wartość energetyczna : 

620.00 kJ

Cholesterol: 

20.00 mg

Węglowodany ogółem: 

18.00 g

Sacharoza: 

9.00 g

Błonnik pokarmowy: 

1.00 g

Sód: 

75.00 mg

Potas: 

44.00 mg

Fosfor: 

50.00 mg

Witamina A (ekwiwalent retinolu): 

75.00 μg

Tłuszcz: 

9.00 g

Kategoria: